Festivalul Serbările Scrumbiei: Tradiții și Delicii Locale

Descoperă farmecul autentic al Deltei Dunării la cea de-a treia ediție a Festivalului Serbările Scrumbiei, care va avea loc pe 18-19 mai 2024 în pitorescul sat Maliuc, Tulcea. Acest festival cultural, susținut de FLAG Delta Dunării, aduce în prim-plan tradițiile locale și ambianța unică a vieții din Delta.

Pentru mai multe detalii acceseaza pagina de facebook a evenimentului.

Pentru mai multe detalii acceseaza pagina de facebook a evenimentului.

Despre Delta Dunării și Comuna Maliuc

Delta Dunării, unul dintre cele mai mari și mai frumoase ecosisteme din Europa, este casa unei bogate diversități de plante și animale. Comuna Maliuc, împreună cu satele sale – Gorgova, Vulturu și Partizani – oferă o experiență autentică a vieții deltei. Aici, pe lângă minunatele peisaje naturale, vei descoperi meșteșuguri tradiționale și ospitalitatea caldă a localnicilor.

Ce poți să experimentezi la Festivalul Serbările Scrumbiei

În cadrul festivalului, vei fi răsfățat cu spectacole muzicale și de dans autentice, precum și cu gastronomie locală delicioasă.

  • Artiști Locali de Reputație: Diana Amelian și Alexandra Listrat vor interpreta muzică autentică din zonă, aducând emoție și rafinament în atmosferă.
  • Dansuri și Tradiții: Ansamblurile „Baladele Deltei”, „Matrioșca” și „Dobrogeanca” vor oferi spectacole impresionante de dansuri tradiționale, evidențiind diversitatea culturală a Deltei Dunării.

Angajamentul în Comunitate și Diversitate Culturală

Festivalul Serbările Scrumbiei este o celebrare a comunității locale și a tradițiilor ei unice. Vei avea ocazia să te bucuri de meșteșugurile și obiceiurile pescărești, completate de momente artistice și culinare autentice.

Detalii Practice

  • Unde: Comuna Maliuc, Delta Dunării.
  • Când: 18-19 mai 2024.
  • Intrare: Gratuită pentru toți participanții.

Festivalul Serbările Scrumbiei este un eveniment potrivit pentru toate vârstele și oferă oportunitatea de a te conecta cu tradițiile și frumusețea naturii din Delta Dunării. Pentru o experiență completă, recomandăm rezervarea cazării în avans și explorarea fascinantelor sate din jur. Alătură-te nouă pentru a sărbători cultura și diversitatea Deltei Dunării!

Stiri similare: