Planul Revoluționar: WordPress și Tumblr vând conținutul utilizatorilor către companiile de AI!

WordPress și Tumblr planifică să vândă conținutul utilizatorilor către companii de AI

În lumea digitală în continuă evoluție, WordPress și Tumblr, două dintre cele mai populare platforme de blogging, pregătesc o mișcare surprinzătoare. Pe 5 februarie 2020, Victoria Song, un redactor la Gizmodo, a dezvăluit că Automattic, compania care deține WordPress și Tumblr, intenționează să ofere conținutul generat de utilizatori către companiile de inteligență artificială.

Automattic și planul său de AI distribuit

Automattic, fondată de Matt Mullenweg în 2005, a anunțat un nou serviciu numit Distributed AI. Acesta va permite companiilor de AI să acceseze și să utilizeze conținutul generat de utilizatori de pe site-urile WordPress și Tumblr. Serviciul Distributed AI este alimentat de Pachyderm, o platformă de știință a datelor care facilitează versionarea datelor, crearea de conducte și analiza datelor. Fondată în 2014 de Joe Doliner și Joey Zwicker, Pachyderm a strâns până în prezent 53 de milioane de dolari în finanțare.

Detalii despre Distributed AI

 • Distributed AI va percepe companiilor de AI 99 de dolari pe lună pentru acces la 10 terabyte de conținut de utilizator, echivalentul a 40 de milioane de postări de bloguri sau 200 de milioane de imagini.
 • De asemenea, Distributed AI va oferi o versiune gratuită pentru cercetătorii academici și organizații non-profit, precum și o versiune personalizată pentru întreprinderile mari.
 • Platforma va împărți 50% din venituri cu creatorii de conținut, care pot decide să adere sau să renunțe la serviciu în orice moment.
 • Distributed AI va furniza, de asemenea, creatorilor de conținut analize și feedback despre modul în care conținutul lor este utilizat de către companiile de AI.

Obiectivele și angajamentele Distributed AI

Scopul Distributed AI este de a crea o situație benefică atât pentru companiile de AI, cât și pentru creatorii de conținut, oferindu-le un set de date mare, diversificat și de înaltă calitate și o nouă sursă de venituri, respectiv. Platforma speră, de asemenea, să promoveze o comunitate colaborativă și transparentă de practicanți AI și creatori de conținut, care să poată învăța unii de la alții și să-și îmbunătățească munca.

Provocările și riscurile implicate

 • Calitatea și relevanța conținutului generat de utilizatori pot varia, ceea ce ar putea să nu corespundă nevoilor companiilor de AI.
 • Consimțământul și conștientizarea creatorilor de conținut pot fi neclare sau insuficiente, în special dacă aceștia nu sunt informați sau educați cu privire la implicatiile partajării conținutului lor cu companiile de AI.
 • Confidențialitatea și securitatea conținutului și a utilizatorilor pot fi compromise, în ciuda măsurilor luate de Distributed AI, deoarece companiile de AI ar putea să folosească sau să divulge datele sau să deducă informații sensibile din acestea.
 • Etica și legalitatea utilizării conținutului de către companiile de AI pot fi întrebătoare sau controversate, deoarece acestea ar putea încălca drepturile sau interesele creatorilor de conținut, utilizatorilor sau societății în general.
 • Încrederea și reputația Distributed AI, WordPress, Tumblr, Automattic, Pachyderm și a companiilor de AI ar putea fi afectate dacă nu își îndeplinesc promisiunile sau se confruntă cu scandaluri sau procese judiciare.

Epic Games vs. Apple: Bătălia Juridică Epică pe iOS
Primul Record Mondial în Fusul Nuclear cu Proiectil
LEGO Mario Kart: Curse personalizate și acțiune frenetică!
Anthropic Claude: Standardul de Aur în Generarea și Înțelegerea Limbajului Natural
Noul instrument AI de la Adobe transformă textul în muzică!

Opinii contradictorii și reacții

În ceea ce privește Distributed AI, experții și comentatorii au împărțit opinii diferite:

 • Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a declarat că Distributed AI este o „idee teribilă” care „încalcă spiritul web-ului” și „exploatază utilizatorii”.
 • Jillian York, directorul libertății de exprimare internațională la Electronic Frontier Foundation, a spus că Distributed AI este un „precedent periculos” care „subminează controlul utilizatorilor asupra propriilor date” și „deschide ușa abuzului și manipulării”.
 • Zeynep Tufekci, sociolog și profesor la Universitatea din Carolina de Nord, a declarat că Distributed AI este un „coșmar distopic” care „expune utilizatorii la supraveghere și discriminare” și „erodează sfera publică și democrația”.

Pe de altă parte, Distributed AI a primit și laude și sprijin din partea unor experți și comentatori:

 • Andrew Ng, specialist în informatică și cofondator al Coursera și Google Brain, a declarat că Distributed AI este o „idee genială” care „avansează starea de artă a AI-ului” și „responsabilizează utilizatorii”.
 • Cathy O’Neil, matematician și autoare a Weapons of Math Destruction, a spus că Distributed AI este

  „`

  Concluzii principale

  [1] WordPress și Tumblr își propun să vândă conținut generat de utilizatori către companii de inteligență artificială pentru a-și instrui modelele.

  [2] Serviciul se numește Distributed AI și permite companiilor de inteligență artificială să acceseze și să utilizeze conținut generat de utilizatori de pe site-urile WordPress și Tumblr.

  [3] Distributed AI va oferi un plan gratuit pentru cercetătorii academici și organizațiile non-profit, precum și un plan personalizat pentru întreprinderile mai mari.

  [4] Distributed AI va împărți 50% din venituri cu creatorii de conținut care pot opta să participe sau să nu participe la serviciu.

  [5] Distributed AI își propune să creeze o situație win-win atât pentru companiile de inteligență artificială, cât și pentru creatorii de conținut.

  Recomandări

  • Înainte de a opta pentru Distributed AI, asigură-te că înțelegi pe deplin implicațiile partajării conținutului tău cu companii de inteligență artificială.
  • Află cum va fi folosit conținutul tău și cum îți va fi protejată confidențialitatea.
  • Analizează cu atenție termenii și condițiile înainte de a te înscrie la Distributed AI.

  Întrebări frecvente

  [FAQ1] Ce este Distributed AI?

  Distributed AI este un serviciu care permite companiilor de inteligență artificială să acceseze și să utilizeze conținut generat de utilizatori de pe site-urile WordPress și Tumblr.

  [FAQ2] Cât costă Distributed AI?

  Distributed AI oferă un plan gratuit pentru cercetătorii academici și organizațiile non-profit, precum și un plan personalizat pentru întreprinderile mai mari. Companiile de inteligență artificială vor plăti 99 USD pe lună pentru acces la 10 terabytes de conținut generat de utilizatori.

  [FAQ3] Cum pot câștiga bani cu Distributed AI?

  Dacă ești creator de conținut pe WordPress sau Tumblr, te poți înscrie la Distributed AI pentru a-ți permite companiei să utilizeze conținutul tău. Distributed AI va împărți 50% din veniturile generate din conținutul tău cu tine.

  [FAQ4] Este sigur să folosesc Distributed AI?

  Distributed AI utilizează tehnologii de criptare, anonimizare și ștergere pentru a proteja confidențialitatea și securitatea conținutului și a utilizatorilor. Cu toate acestea, există întotdeauna un risc ca datele să fie utilizate greșit sau scurse.

  [FAQ5] Este Distributed AI o idee bună?

  Distributed AI are potențialul de a fi o situație win-win atât pentru companiile de inteligență artificială, cât și pentru creatorii de conținut. Cu toate acestea, există și preocupări legate de confidențialitate, etică și legalitate. Este important să te informezi temeinic înainte de a decide dacă să utilizezi Distributed AI.
  „`

1 thought on “Planul Revoluționar: WordPress și Tumblr vând conținutul utilizatorilor către companiile de AI!

Comments are closed.