Revoltă în Comunitatea Steem: Planul de Hard Fork pentru Crearea Hive Escapadă de Sub Influensa lui Justin Sun

Comunitatea Steem a anunțat recent un plan indraznet de a realiza un hard fork și de a crea o nouă blockchain numită Hive. Această decizie vine ca urmare a îngrijorărilor legate de influența lui Justin Sun, fondatorul Tron și proprietarul Steemit, asupra rețelei Steem. În acest articol, vom explora motivele și implicațiile acestui eveniment major în spațiul social media decentralizat.


Steem și Steemit: Fundația Comunității

 • Steem este o platformă social media descentralizată care recompensează utilizatorii cu tokenuri STEEM pentru crearea și curatarea conținutului.
 • Steemit este cea mai mare și mai populară aplicație construită pe blockchain-ul Steem, fondată de Dan Larimer și Ned Scott în 2016.

Preocupările Comunității Steem

 • Justin Sun a achiziționat Steemit în februarie 2020, împreună cu o cantitate mare de tokenuri STEEM pre-minate destinate dezvoltării și creșterii platformei.
 • Comunitatea Steem era îngrijorată că Sun ar putea folosi aceste tokenuri pentru a prelua guvernarea blockchain-ului și a centraliza rețeaua.

Reacția Comunității

 • Comunitatea Steem a decis să înghețe temporar tokenurile lui Sun printr-un soft fork pe 23 februarie 2020, pentru a împiedica votarea acestuia pentru martori și schimbarea regulilor rețelei.
 • Sun a răspuns folosind tokenurile sale pe mai multe burse majore, cum ar fi Binance, Huobi și Poloniex, pentru a vota pentru proprii săi martori și a-i înlocui pe cei existenți pe 2 martie 2020.

Bătălia și Hard Fork-ul

 • Bătălia dintre Sun și Comunitatea Steem a continuat timp de mai multe zile, cu ambele părți schimbându-și martorii principali și acuzându-se reciproc de acțiuni malitioase și neetice.
 • Comunitatea Steem a realizat că nu poate coexista cu Sun și viziunea sa pentru platformă, și a decis să realizeze un hard fork al blockchain-ului și să creeze unul nou numit Hive pe 20 martie 2020.

Noul început cu Hive

 • Hive este o copie conformă a blockchain-ului Steem, cu același cod, aceleași date și aceeași istorie, cu excepția câtorva modificări.
 • Cea mai importantă modificare este că tokenurile lui Sun și ale aliaților săi nu vor fi replicate pe blockchain-ul Hive, excludându-i efectiv de la noua rețea.
 • De asemenea, Hive va avea un model de guvernare diferit, cu mai multe verificări și echilibre și implicarea comunității pentru a preveni orice încercare viitoare de preluare.

Anthropic Claude: Standardul de Aur în Generarea și Înțelegerea Limbajului Natural
Noul instrument AI de la Adobe transformă textul în muzică!
Planul Revoluționar: WordPress și Tumblr vând conținutul utilizatorilor către companiile de AI!
Atacatorul Cibernetic al Microsoft: Ce Este Golden SAML și Cum Poți Proteja Datele Tale
Descoperă Startupele Blockchain de Succes de la Binance Labs!

Noul Hive: Viitorul Social Media Decentralizat

În concluzie, hard fork-ul Steem către Hive reprezintă un moment istoric în evoluția social media decentralizate. Această mișcare reflectă determinarea comunității de a-și proteja suveranitatea și valorile democratice. Cu toate că apar noi provocări și incertitudini, Hive deschide noi oportunități pentru inovație și progres în acest domeniu în continuă expansiune.


Articol realizat de Paddy Baker pentru CoinDesk, publicat pe 17 martie 2020 la 11:00 UTC.

Cele 5 puncte cheie despre Hard Fork-ul Steem și crearea Hive

 • Comunitatea Steem a decis să facă un hard fork pentru a crea un nou blockchain numit Hive, pentru a scăpa de influența lui Justin Sun, fondatorul Tron și proprietarul Steemit.
 • Hive este o copie fidelă a blockchain-ului Steem, cu același cod, aceleași date și același istoric, cu excepția câtorva modificări.
 • Schimbarea principală este că tokenurile lui Sun și ale afiliaților și susținătorilor săi nu vor fi replicate pe blockchain-ul Hive, eliminându-i efectiv din noua rețea.
 • Blockchain-ul Hive va avea, de asemenea, un model de guvernare diferit, cu mai multe controale și echilibru și implicare a comunității pentru a preveni orice tentative viitoare de preluare.
 • Blockchain-ul Hive va avea, de asemenea, un token diferit numit HIVE, care va fi distribuit prin airdrop către toți deținătorii de Steem în raport de 1:1, cu excepția lui Sun și a aliaților săi.

Sfaturi

 • Urmărește știrile despre ambele blockchain-uri, Steem și Hive, pentru a vedea cum evoluează.
 • Fii prudent cu investițiile tale în ambele tokenuri, Steem și Hive.
 • implică-te în comunitățile Steem și Hive pentru a afla mai multe despre viitorul acestora.

Întrebări frecvente

Ce este un hard fork?

Un hard fork este o actualizare majoră a unui blockchain care creează o nouă versiune incompatibilă cu versiunea anterioara.

De ce a decis comunitatea Steem să facă un hard fork?

Comunitatea Steem a fost îngrijorată de faptul că Justin Sun va folosi tokenurile sale pentru a prelua controlul asupra guvernării blockchain-ului și a centraliza rețeaua.

Ce este Hive?

Hive este un nou blockchain creat de comunitatea Steem ca urmare a hard fork-ului.

Care este diferența dintre Steem și Hive?

Principala diferență este că tokenurile lui Justin Sun și ale afiliatilor săi nu există pe blockchain-ul Hive. De asemenea, Hive are un model de guvernare diferit și un token diferit numit HIVE.

Unde pot afla mai multe despre Steem și Hive?

Poți afla mai multe despre Steem și Hive pe site-urile web oficiale ale acestora și pe forumurile comunității.